Stiri din economia locala
Firme si societati
 Banci si finante  
 Computere si telecomunicatii  
 Hoteluri  
 Restaurante  
 Comert si alimentatie publica  
 Sanatate  
 Servicii publice  
 Autovehicole  
 Zone de agrement  
Investitii
 Vor fi cuprinse in planul de reparatii curente un numar de 109 unitati de invatamant ...
Continuare
  Fonduri alocate din bugetul local pentru reparatii cladiri
Continuare
 Lista strazilor in curs de modernizare in anul 2006
Continuare
Introducere
  Prin pozitia sa geografica,Galatiul este situat la intersectia drumurilor comerciale europene de la nord la sud si de la est la vest. Galati este al doilea port al Romaniei, cu posibilitate de conectare la Marea Neagra, de la Galati Dunarea fiind maritima. Prin porturile sale se realizeazã cea mai importanta parte a exportului de cherestea a Romaniei. Cel mai important port la Dunare, construit acum 12 decenii, Port Bazinul Nou ofera o serie de servicii: facilitati de incarcare, descarcare, legare, depozitare pentru bunuri rulouri, otel, aluminiu, cherestea, busteni, cereale, masini si alte generale incarcaturi. ROMPORTMET si PORT DOCURI ofera o serie de servicii portuare: incarcare / descarcare pentru produse voluminoase, rulouri de otel, transporturi internationale, transport maritim, import/export.
  Prin pozitia sa geografica, Zona Libera Galati continua traditia statutului de Porto Franco pe care Galatiul l-a obtinut in perioada 1837 - 1883, avand acces la Dunare.
  Prin infrastructura moderna, in conjunctie cu avantajele naturale oferite de canalul de navigatie al Dunarii, Zona Libera Galati ofera avantaje speciale pentru investitori, deopotriva romani si straini. Exonerarile de taxe, garantiile de stat pentru investitiile realizate, operatiile financiare realizate in moneda straina convertibila sunt masuri pentru a atrage investitorii straini.
  Galatiul are mai multe banci, institutii si agentii de credit, economice si de consiliere manageriala, o piata de actiuni si o puternica retea de comert privat organizata de Camera de Comert si Industrie. Orasul Galati este cel mai important centru roman de industrie maritima. Santierul Naval 'Damen' SA ansambleaza si repara nave de pana la 65000 tdw. In Galati se afla de asemeni cel mai mare combinat siderurgic, ISPAT - SIDEX SA, care, impreuna cu alte unitati specializate, formeaza un sector metalurgic si siderurgic puternic.
  Din punct de vedere statistic, din totalul populatiei stabile a municipiului Galati, la nivelul anului 2000, salariatii reprezinta un procent de 34,93%, din care 43,76% sunt in industrie.
Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati
De la reinfiintarea sa in iunie 1990, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati si-a asumat rolul de reprezentanta a firmelor din regiune, promovand o politica coerenta de dezvoltare economica si sociala a judetului prin actiuni si initiative grupate in trei directii principale: Reprezentarea si protejarea intereselor economice ale firmelor la nivel politic, economic si administrativ, pe plan local, national sau international.
Oferirea unei game largi de servicii specializate adresate firmelor si intreprinzatorilor din toate domeniile de activitate si sprijinirea acestora in toate etapele de dezvoltare a afacerii.
  Dezvoltarea institutionala prin infiintarea de societati, fundatii si asociatii, structuri gestionate de Camera, in cadrul carora aceasta joaca un rol foarte activ (S.C. CCI Veritas S.R.L. Galati, Fundatia pentru Promovarea Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, fundatiile pentru asistenta batranilor si familiilor cu multi copii in stare de risc social, Fundatia pentru Promovarea Zonei Libere Galati, Asociatia pentru Relatii Internationale Galati, Agentia de Impresariat - Artimpres, Asociatia "Alianta Franceza", Clubul Galatean al Marii Negre - Filiala a Clubului International al Marii Negre) precum si prin asistenta acordata organizatiilor neguvernamentale care activeaza in domeniul economic, social, educational, protectiei mediului etc.
  Aceste obiective sunt realizate prin intermediul celor patru departamente:
  • Departamentul Strategie, Relatii cu Membrii si Relatii Inter-institutionale
  • Departamentul Organizare Targuri si Expozitii
  • Departamentul Misiuni Economice
  • Departamentul Piata Externa

  Centrul zonal pentru informare in domeniul standardizarii, CZI CCIA Galati, sprijina agentii economici in procesul de aplicare a standardelor prin instruire, informare si consultanta. De asemenea, ofera accesul agentilor economici la intregul sistem de mijloace informatice, pentru identificarea standardelor relevante in propria activitate la care trebuie sa faca referire contractele lor economice, la Directivele Europene si la reglementarile privind standardele nationale care le insotesc. Achizitionarea de standarde pe suport de hartie precum si alte publicatii ASRO - la sediul din Str. Eroilor nr. 13A, Galati, Tel./Fax: 0236 460302, http://www.magazin.asro.ro/

  Servicii pentru dezvoltarea afacerilor si cresterea capacitatii de inovare in sprijinul IMM-urilor:
Eastern European Business Network http://www.enterprise-europe-erbsn.ro/
Enterprise Europe Network http://www.enterprise-europe-erbsn.ro/ .

  In cadrul directiilor Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Galati a fost implementat Sistemul Calitatii, proiectat in conformitate cu standardul ISO 9001. Sistemul a fost auditat si a primit certificatul de conformitate de la TV Suddeutschland in anul 1999.
  Camera de Comert,Industrie si Agricultura Galati a dezvoltat relatii de cooperare la nivel national si international cu camerele de comert precum si cu institutii si autoritati ale administratiei locale si centrale (Consiliul Judetului Galati, Prefectura Judetului Galati, Universitatea "Dunarea de Jos" Galati, Ministerul Industriei si Comertului, ambasade, Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Municipiului Bucuresti, World Trade Center Bucuresti, Fundatia Internationala de Management - FIMAN, Bursa Romana de Marfuri etc.) Prin intermediul acestor parteneriate precum si prin participarea la diverse programe de asistenta tehnica si financiara ale Uniunii Europene, Camera a dezvoltat numeroase initiative de mare interes atat pentru mediul de afaceri cat si pentru societatea civila din Galati.
Curs valutar
CURS BNR
Din data : 20 oct 2020

Dolar SUA3.4514 Lei
Euro 4.5042 Lei
Istoric curs valutar
Societati
Grupul de firme GALTOUR&DUNAREA

Administratia zonei libere Galati
Targuri si expozitii
Festivalul Scrumbiei
24.04.2020-24.04.2020
Targul Mesterilor Populari
17.06.2020-19.06.2020
Ziua Metalurgistului
08.09.2020-08.09.2020
Ziua Recoltei
06.10.2020-07.10.2020
Sf. Apostol Andrei
28.11.2020-30.11.2020
   
Site actualizat in data de : 19.10.2020
Numar total de vizitatori 7128587