Economie  | Harta site | Contact
Orasul Galati
Conducere
Administratie Publica
Transcrieri acte
Programare buletine online
Relatii cu publicul
Taxe si impozite
Legea 544
Harti
Proiecte Europene
Raport primar
Ultimele articole
Utilizatori on-line
Numar persoane on-line : 2
INFORMARE !!
  Primaria municipiului Galati informeaza ca LUNI - 20.01.2020, va incepe distribuirea pachetelor cu produse de igiena oferite in cadrul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2019/2020), derulat de Uniunea Europeana.
  Pachetele vor fi acordate prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, in centrul de distributie din Piata Tiglina 1, in parcarea laterala, pe baza buletinului de identitate, iar programul va fi de LUNI - VINERI, intre orele 8:00 si 16:00.
  Beneficiarii programului sunt persoanele titulare ale dreptului la venit minim garantat si familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei. Mai pot primi ajutoare si persoane aflate temporar in situatii critice de viata (victime ale calamitatilor, persoane dependente, aflate si in alte situatii asemanatoare stabilite prin anchetele sociale si care se afla in situatii deosebite de vulnerabilitate), insa numai in cazul in care exista stocuri de produse dupa epuizarea distribuirii pentru primele doua categorii mentionate.
  Beneficiarii programului vor primi cate o cutie cu produse de igiena care contine cinci periute de dinti, patru tuburi de pasta de dinti de 300 mililitri, un flacon de sampon pentru adulti de 500 mililitri, un flacon de sampon pentru copii de 800 mililitri, un flacon de sapun lichid de 500 mililitri, un pachet de detergent pudra pentru rufe albe de 1.800 grame si un pachet de detergent pudra pentru rufe colorate de 900 grame.
In atentia solicitantilor de locuinte care au repartitii pentru blocurile M7 - M11, situate in cartierul Micro 17
  Primaria municipiului Galati, aduce la cunostinta solicitantilor de locuinte, care au repartitii la blocurile M7 - M11, trebuie sa depuna urmatoarele acte pentru intocmirea contractelor de inchiriere:
 • Declaratii notariale (titular + membrii familiei acestuia: sot/sotie copii si/sau alte persoane aflate in intretinerea acestuia), date pe propria raspundere, din care sa rezulte faptul ca dupa 01.01.1990 nu au dobandit si nu au instrainat nici o locuinta proprietate personala sau din fondul locativ de stat si ca nu au fost/nu sunt beneficiarii altei locuinte, destinata inchirierii, in municipiul Galati;
 • Venituri realizate, dupa caz:
  • adeverinta de salariu;
  • cupon pensie;
  • cupon alocatie;
  • indemnizatie handicap;
 • Certificat fiscal emis de catre Directia Generala Impozite Taxe si alte Venituri Locale din care sa rezulte ca solicitantul si membrii familiei acestuia (sot, sotie, copii) nu au datorii la bugetul local;
 • Copie C.I./B.I.
  Actele se vor depune la Registratura municipiului Galati, cu sediul in str. Domnească nr.54.
In atentia titularilor de contracte de inchiriere pentru locuintele A.N.L.
  In vederea recalcularii chiriilor aferente anului 2020 pentru locuintele A.N.L., in conformitate cu prevederile H.G. nr. 420/2018 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 962/2001 aveti obligatia ca, pana la data de 31 ianuarie 2020, sa prezentati documentele din care sa reiasa VENITUL NET realizat in ultimele 12 luni, respectiv in perioada 01.01.2019 - 31.12.2019, pentru toti membrii familiei inscrisi in contract: adeverinte (in original) cu venitul net eliberate de angajatori, declaratii notariale din care sa reiasă ca nu s-a realizat venituri in acest interval de timp, dupa caz, inclusiv cupoane de alocatii/extras de cont pentru copii minori, dovada pensiilor de intretinere (unde e cazul), cupoane de pensie/somaj, s.a..
  In caz contrar, se va proceda la aplicarea coeficientului de 1,00 - coeficient maxim aplicat in cazul unui venit pe membru de familie mai mare decat 100% salariul minim net pe economie.
  Documentele solicitate se depun la Registratura Generala a Primariei municipiului Galati cu sediul în str. Domneasca nr. 54.
  Plata chiriilor A.N.L. se poate efectua incepand cu 13.02.2020.
CONCURSURI DE SOLUTII URBANISTICE
Solutii peisagistice de AMENAJARE PARC RECREATIONAL

  Primaria municipiului Galati propune realizarea unor modele de parcuri recreative in intravilanul municipiului Galati in diferite zone rezidentiale care vor conduce la cresterea nivelului vietii si a calitatii mediului.

ANEXA 1 - TEMA DE CONCURS
ANEXA 2 - REGULAMENTUL CONCURSULUI
ANEXA 3 - CALENDARUL CONCURSULUI
ANEXA 4 - FORMATUL/PAGINAREA STANDARD - PANOU
ANEXA 5 - CERERE DE PARTICIPARE

  Anuntul de concurs a fost lansat si pe platforma Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP) avand numarul de inregistrare DC1000092/12.12.2019. Persoanele interesate pot trimite intrebari/clarificari referitoare la concursurile initiate pe adresa de email: Licitatii@primariagalati.ro.
Primaria Galati va invita sa colectati selectiv si sa reciclati!
  In multe gospodarii, se arunca zilnic o multime de deseuri, statisticile aratand ca majoritatea lor ajunge la gunoi si prea putine devin materie prima pentru alte produse. Mai exact, in Romania se recicleaza doar 13% din totalul deseurilor municipale, desi s-ar putea colecta separat peste 50% din totalul deseurilor.

  Ce putem face pentru a colecta selectiv?

  Pasul 1. Va propunem o schimbare de perspectiva: priviti deseurile ca pe niste materiale folositoare, ce pot reintra in circuitul de productie, caci prin colectarea separata participati la diminuarea risipei si a poluarii.
  Suntem obisnuiti sa privim obiectele folosite, de care nu mai avem nevoie, ca pe niste resturi inutile a caror destinatie este groapa de gunoi. Cu toate acestea, o parte dintre deseuri sunt materiale valoroase, care pot fi colectate separat, predate pentru reciclare si transformate apoi in materie prima pentru noi obiecte.
  Pasul 2. Informati-va despre cum puteti reduce consumul anumitor obiecte de care aveti nevoie, cum pot fi reutilizate, abia apoi reciclate. Doar asa reducem risipa si consumul excesiv de resurse naturale. De exemplu: imprumutati carti de la prieteni, de la biblioteca sau cititi in format digital, asa se reduce consumul de hartie.
  Pasul 3. Aflati ce materiale se pot recicla si unde le puteti lasa folosind www.hartareciclarii.ro.
  Va incurajam sa utilizati #HartaReciclarii, prima platforma nationala, participativa si educativa, a punctelor de colectare separate din tara, pentru toate tipurile de deseuri reciclabile, de la hartie, plastic, metal, pana la electrocasnice, anvelope, deseuri periculoase si multe altele.
  In sectiunea "Unde reciclez?" de pe #HartaReciclarii, aflati care este cel mai apropiat loc unde puteti lasa materialele reciclabile. Comunitatea celor care recicleaza se bazeaza pe fiecare dintre noi ca sa adaugam noi puncte de colectare atunci cand le vedem! Sau sa actualizam punctele cu noi informatii din teren!
  Platforma Harta Reciclarii este un proiect al Viitor Plus - Asociatia pentru Dezvoltare Durabila dezvoltat in parteneriat cu compania Coca Cola HBC Romania, fiind inclus in campania de educatie pentru colectare selectiva Dupa Noi, strangem tot noi – si beneficiaza de sustinerea Ministerul Mediului - Romania.
Comunicat de presa !!
  BluAct este o retea de sapte orase portuare europene, printre care se numara Piraeus (Grecia), Matosinhos (Portugalia), Burgas (Bulgaria), Mataro (Spania), Ostend (Belgia), Galati si Salerno cu scopul de a impartasi bunele practici privind antreprenoriatul din economia albastra. Proiectul este finantat prin programul UE URBACT III, care ajuta orasele sa dezvolte solutii durabile, pragmatice, care sa integreze subiecte urbane economice, sociale si de mediu.
  Proiectul BluAct urmareste succesul initiativei BlueGrowth din Piraeus - Grecia, o competitie dedicata antreprenoriatului, care ofera servicii de incubare intreprinderilor locale, stimuland inovarea si crearea de locuri de munca. BluAct isi propune sa inspire orasele partenere pentru a impartasi experienta BlueGrowth si pentru a pune in practica concursurile antreprenoriale privind economia albastra.
  In cadrul acestui proiect, Municipiul Galati a lansat in data de 14 octombrie 2019 o competitie de idei de afaceri, intitulata Danube Growth Initiative, in domenii specifice economiei albastre, astfel:
 • Dezvoltarea avansată a infrastructurii;
 • Dezvoltarea de software;
 • Tehnologii privind reducerea emisiilor;
 • Sisteme de eficiență energetică;
 • Tehnologii avansate de fabricație.
   Detalii despre competitie si regulamentul acesteia sunt disponibile pe website-ul dedicat dgi-bluact.ro si pe pagina de Facebook Danube Growth Initiative. Concursul se adresează tuturor acelora care doresc sa infiinteze un start-up în Galati, mediului academic, agentilor economici care doresc sa lanseze/dezvolte/reorienteze domeniul de activitate, ingineri, economisti, IT-isti, a caror idei pot fi transpuse in societati comerciale care sa creeze noi locuri de munca si sa asigure o dezvoltare sustenabila a economiei albastre la mila 80 a Dunarii.
  Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Comunicat de presa.
Transparenta veniturilor salariale !!
  Primaria municipiului Galati pune la dispozitia persoanelor interesate "Lista drepturilor salariale ale personalului din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Galati si din cadrul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor Galati" intocmita conform art. 33 alin. (1) din Legea nr. 153/30.09.2017.  Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Lista drepturi salariale sau Erata - Lista drepturi salariale, Lista drepturi salariale 31.03.2018, Lista drepturi salariale 30.09.2018, Lista drepturi salariale 31.03.2019, Lista drepturi salariale 30.09.2019.
ANUNT IMPORTANT !!
  Impozitele si taxele locale se pot achita on-line pe www.ghiseul.ro pe baza de user si parola.  Userul si parola se pot obtine direct prin inregistrarea in site-ul www.ghiseul.ro.
 

Anunt public !!

Postat de Administrator la data : 17/01/2020

  Primaria municipiului Galati anunta persoanele interesate referitor la faptul ca prin H.C.L. nr. 464/31.10.2019 a fost schimbata denumirea strazii Dr. Petru Groza in strada Nicolae Carnfil.

 

Anunt public !!

Postat de Administrator la data : 16/01/2020

  Primaria municipiului Galati anunta ca incepand cu data de 06.01.2020 colectarea deseurilor produse de locuitorii din Cartierul Filesti se realizeaza conform sistemului de colectare "din poarta in poarta", cu o frecventa de doua ori pe saptamana in zilele de Vineri (deseuri municipale) si Marti (deseuri selective).
  Cetatenilor le revine obligatia ca in ziua de colectare sa scoata la poarta recipientele pentru deseuri, iar dupa colectarea acestor deseuri de catre operatorul de salubrizare, sa introduca recipientul in curte.
  Dat fiind faptul ca incepand cu luna Noiembrie 2019 au fost distribuite pliante informative cu privire la modul si zilele de colectare a deseurilor, pe aceasta cale, facem un apel la locuitorii din zona pentru respectarea graficului de colectare.

 

Anunt public !!

Postat de Administrator la data : 16/01/2020

  Primaria municipiului Galati pune la dispozitia cetatenilor municipiului Galati urmatoarele proiecte de hotarari: "Aprobarea Ghidului privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati de dezvoltare a comunitatii locale, nonprofit, de interes general" precum si "Aprobarea Ghidului privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati culturale nonprofit de interes general".
  Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Transparenta decizionala.

 

Anunt important !!

Postat de Directia de Impozite si Taxe Locale in data : 16/01/2020

Primaria Municipiului Galati in temeiul art. 47 alin. (4,5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, comunica ca au fost emise acte administrative pentru urmatorii contribuabili ...
Mai multe detalii puteti afla accesand link-ul urmator : Lista contribuabili

 

Anunt important !!

Postat de Directia de Impozite si Taxe Locale in data : 15/01/2020

Primaria Municipiului Galati in temeiul art. 47 alin. (4,5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, comunica ca au fost emise acte administrative pentru urmatorii contribuabili ...
Mai multe detalii puteti afla accesand link-ul urmator : Lista contribuabili

 

Anunt public !!

Postat de Administrator la data : 15/01/2020

  Primaria municipiului Galati pune la dispozitia cetatenilor municipiului Galati proiectul de hotarare privind "Modificarea H.C.L. nr. 303/30.05.2018 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare, a Caietului de sarcini si a Contractului-cadru de delegare a gestiunii pentru serviciul de organizare si exploatare a parcarilor cu plata din Municipiul Galati".
  Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Transparenta decizionala.

 

Anunt public !!

Postat de Administrator la data : 14/01/2020

  Consiliul Local al municipiului Galati anunta demararea procesului de recrutare si selectie pentru ocuparea a 2 (doua) posturi vacante de membru in Consiliul de Administratie al Societatii Industrial Parc S.R.L. Galati.
  Etapele procesului de recrutare si selectie sunt:
 • Depunerea candidaturilor;
 • Evaluarea candidaturilor in raport cu criteriile stabilite;
 • Solicitarea de clarificari privitoare la candidaturi;
 • Definitivarea listei scurte si comunicarea rezultatelor catre candidatii inscrisi in lista lunga;
 • Depunerea declaratiei de intentie a candidatilor ramasi in lista scurta
 • Analiza declaratiei de intentie si integrarea rezultatelor in matricea profilului candidatului;
 • Selectia finala pe baza de interviu;
 • Comunicarea catre candidati a rezultatelor selectiei finale.
  Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Guvernanta corporativa.

 

Anunt important !!

Postat de Directia de Impozite si Taxe Locale in data : 14/01/2020

Primaria Municipiului Galati in temeiul art. 47 alin. (4,5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, comunica ca au fost emise acte administrative pentru urmatorii contribuabili ...
Mai multe detalii puteti afla accesand link-ul urmator : Lista contribuabili

 

Anunt examen promovare !!

Postat de Administrator la data : 14/01/2020

  Primaria municipiului Galati pune la dispozitia persoanelor interesate "Rezultatul final la examenul de promovare in clasa din cadrul Biroului Relatii Externe si Investitori".
  Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Rezultat final.

 

Anunt concurs recrutare !!

Postat de Administrator la data : 13/01/2020

  Primaria municipiului Galati pune la dispozitia persoanelor interesate "Lista cu rezultatul selectiei dosarelor de inscriere la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea postului contractual vacant de: Sofer, grad I - Biroul Administrativ, Initiere, Urmarire si Evidenta Achizitii Activitate Proprie - proba scrisa - 21.01.2020, ora 13:00.
  Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Rezultate selectie dosare.

Ultimele hotarari ale consiliului local
 • HCL 603 privind : Alegerea presedintelui de sedinta
 • HCL 602 privind : Rectificarea bugetului general de venituri si cheltuieli al Municipiului Galati, pe anul 2019
 • HCL 601 privind : Suspendarea aplicarii H.C.L. nr. 586/25.10.2018 privind aprobarea tarifului de utilizare a toaletelor publice modulare racordate la retelele de utilitati, din municipiul Galati
 • HCL 600 privind : Modificarea H.C.L. nr. 156/2008 privind stabilirea tarifelor pentru activitatile desfasurate de catre Serviciul Public Ecosal Galati, cu modificarile si completarile ulterioare
 • HCL 599 privind : Modificarea Hotararii Consiliului Local nr. 181/28.05.2015 privind zonarea teritoriului municipiului Galati, cu modificarile si completarile ulterioare
 • HCL 598 privind : Modificarea H.C.L. nr. 215/2017 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul "Modernizare strada Siderurgistilor si str. 1 Decembrie 1918", cu modificarile si completarile ulterioare
 • HCL 597 privind : Aprobarea cheltuielilor necesare platii abonamentelor pentru transportul in comun, pe o linie, beneficiarilor serviciilor Cantinei de Ajutor Social Galati
 • URBANISM - ONLINE
  Exproprieri
  Strategia de dezvoltare
  Chestionare
  Informatia de mediu
  Harta zgomot ambiental
  Cultura si agrement
  Invatamant
  Centre financiare
  Unitati subordonate
  Legaturi utile
  Utile locale
  Calendar evenimente
  Septembrie 2019
  L M M J V S D
              1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30            
  << >>
  Legenda culori
  Sedinte de consiliu
  Evenimente diverse
  Programul operational REGIO
     
  Site actualizat in data de : 17.01.2020
  Numar total de vizitatori 6761315