Economie  | Harta site | Contact
Orasul Galati
Conducere
Administratie Publica
Transcrieri acte
Programare buletine online
Relatii cu publicul
Taxe si impozite
Legea 544
Harti
Proiecte Europene
Raport primar
Ultimele articole
Utilizatori on-line
Numar persoane on-line : 4
INFORMARE !!
  Primaria municipiului Galati informeaza ca LUNI - 20.01.2020, va incepe distribuirea pachetelor cu produse de igiena oferite in cadrul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2019/2020), derulat de Uniunea Europeana.
  Pachetele vor fi acordate prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, in centrul de distributie din Piata Tiglina 1, in parcarea laterala, pe baza buletinului de identitate, iar programul va fi de LUNI - VINERI, intre orele 8:00 si 16:00.
  Beneficiarii programului sunt persoanele titulare ale dreptului la venit minim garantat si familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei. Mai pot primi ajutoare si persoane aflate temporar in situatii critice de viata (victime ale calamitatilor, persoane dependente, aflate si in alte situatii asemanatoare stabilite prin anchetele sociale si care se afla in situatii deosebite de vulnerabilitate), insa numai in cazul in care exista stocuri de produse dupa epuizarea distribuirii pentru primele doua categorii mentionate.
  Beneficiarii programului vor primi cate o cutie cu produse de igiena care contine cinci periute de dinti, patru tuburi de pasta de dinti de 300 mililitri, un flacon de sampon pentru adulti de 500 mililitri, un flacon de sampon pentru copii de 800 mililitri, un flacon de sapun lichid de 500 mililitri, un pachet de detergent pudra pentru rufe albe de 1.800 grame si un pachet de detergent pudra pentru rufe colorate de 900 grame.
In atentia solicitantilor de locuinte care au repartitii pentru blocurile M7 - M11, situate in cartierul Micro 17
  Primaria municipiului Galati, aduce la cunostinta solicitantilor de locuinte, care au repartitii la blocurile M7 - M11, trebuie sa depuna urmatoarele acte pentru intocmirea contractelor de inchiriere:
 • Declaratii notariale (titular + membrii familiei acestuia: sot/sotie copii si/sau alte persoane aflate in intretinerea acestuia), date pe propria raspundere, din care sa rezulte faptul ca dupa 01.01.1990 nu au dobandit si nu au instrainat nici o locuinta proprietate personala sau din fondul locativ de stat si ca nu au fost/nu sunt beneficiarii altei locuinte, destinata inchirierii, in municipiul Galati;
 • Venituri realizate, dupa caz:
  • adeverinta de salariu;
  • cupon pensie;
  • cupon alocatie;
  • indemnizatie handicap;
 • Certificat fiscal emis de catre Directia Generala Impozite Taxe si alte Venituri Locale din care sa rezulte ca solicitantul si membrii familiei acestuia (sot, sotie, copii) nu au datorii la bugetul local;
 • Copie C.I./B.I.
  Actele se vor depune la Registratura municipiului Galati, cu sediul in str. Domnească nr.54.
In atentia titularilor de contracte de inchiriere pentru locuintele A.N.L.
  In vederea recalcularii chiriilor aferente anului 2020 pentru locuintele A.N.L., in conformitate cu prevederile H.G. nr. 420/2018 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 962/2001 aveti obligatia ca, pana la data de 31 ianuarie 2020, sa prezentati documentele din care sa reiasa VENITUL NET realizat in ultimele 12 luni, respectiv in perioada 01.01.2019 - 31.12.2019, pentru toti membrii familiei inscrisi in contract: adeverinte (in original) cu venitul net eliberate de angajatori, declaratii notariale din care sa reiasă ca nu s-a realizat venituri in acest interval de timp, dupa caz, inclusiv cupoane de alocatii/extras de cont pentru copii minori, dovada pensiilor de intretinere (unde e cazul), cupoane de pensie/somaj, s.a..
  In caz contrar, se va proceda la aplicarea coeficientului de 1,00 - coeficient maxim aplicat in cazul unui venit pe membru de familie mai mare decat 100% salariul minim net pe economie.
  Documentele solicitate se depun la Registratura Generala a Primariei municipiului Galati cu sediul în str. Domneasca nr. 54.
  Plata chiriilor A.N.L. se poate efectua incepand cu 13.02.2020.
CONCURSURI DE SOLUTII URBANISTICE
Solutii peisagistice de AMENAJARE PARC RECREATIONAL

  Primaria municipiului Galati propune realizarea unor modele de parcuri recreative in intravilanul municipiului Galati in diferite zone rezidentiale care vor conduce la cresterea nivelului vietii si a calitatii mediului.

ANEXA 1 - TEMA DE CONCURS
ANEXA 2 - REGULAMENTUL CONCURSULUI
ANEXA 3 - CALENDARUL CONCURSULUI
ANEXA 4 - FORMATUL/PAGINAREA STANDARD - PANOU
ANEXA 5 - CERERE DE PARTICIPARE

  Anuntul de concurs a fost lansat si pe platforma Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP) avand numarul de inregistrare DC1000092/12.12.2019. Persoanele interesate pot trimite intrebari/clarificari referitoare la concursurile initiate pe adresa de email: Licitatii@primariagalati.ro.
Primaria Galati va invita sa colectati selectiv si sa reciclati!
  In multe gospodarii, se arunca zilnic o multime de deseuri, statisticile aratand ca majoritatea lor ajunge la gunoi si prea putine devin materie prima pentru alte produse. Mai exact, in Romania se recicleaza doar 13% din totalul deseurilor municipale, desi s-ar putea colecta separat peste 50% din totalul deseurilor.

  Ce putem face pentru a colecta selectiv?

  Pasul 1. Va propunem o schimbare de perspectiva: priviti deseurile ca pe niste materiale folositoare, ce pot reintra in circuitul de productie, caci prin colectarea separata participati la diminuarea risipei si a poluarii.
  Suntem obisnuiti sa privim obiectele folosite, de care nu mai avem nevoie, ca pe niste resturi inutile a caror destinatie este groapa de gunoi. Cu toate acestea, o parte dintre deseuri sunt materiale valoroase, care pot fi colectate separat, predate pentru reciclare si transformate apoi in materie prima pentru noi obiecte.
  Pasul 2. Informati-va despre cum puteti reduce consumul anumitor obiecte de care aveti nevoie, cum pot fi reutilizate, abia apoi reciclate. Doar asa reducem risipa si consumul excesiv de resurse naturale. De exemplu: imprumutati carti de la prieteni, de la biblioteca sau cititi in format digital, asa se reduce consumul de hartie.
  Pasul 3. Aflati ce materiale se pot recicla si unde le puteti lasa folosind www.hartareciclarii.ro.
  Va incurajam sa utilizati #HartaReciclarii, prima platforma nationala, participativa si educativa, a punctelor de colectare separate din tara, pentru toate tipurile de deseuri reciclabile, de la hartie, plastic, metal, pana la electrocasnice, anvelope, deseuri periculoase si multe altele.
  In sectiunea "Unde reciclez?" de pe #HartaReciclarii, aflati care este cel mai apropiat loc unde puteti lasa materialele reciclabile. Comunitatea celor care recicleaza se bazeaza pe fiecare dintre noi ca sa adaugam noi puncte de colectare atunci cand le vedem! Sau sa actualizam punctele cu noi informatii din teren!
  Platforma Harta Reciclarii este un proiect al Viitor Plus - Asociatia pentru Dezvoltare Durabila dezvoltat in parteneriat cu compania Coca Cola HBC Romania, fiind inclus in campania de educatie pentru colectare selectiva Dupa Noi, strangem tot noi – si beneficiaza de sustinerea Ministerul Mediului - Romania.
Comunicat de presa !!
  BluAct este o retea de sapte orase portuare europene, printre care se numara Piraeus (Grecia), Matosinhos (Portugalia), Burgas (Bulgaria), Mataro (Spania), Ostend (Belgia), Galati si Salerno cu scopul de a impartasi bunele practici privind antreprenoriatul din economia albastra. Proiectul este finantat prin programul UE URBACT III, care ajuta orasele sa dezvolte solutii durabile, pragmatice, care sa integreze subiecte urbane economice, sociale si de mediu.
  Proiectul BluAct urmareste succesul initiativei BlueGrowth din Piraeus - Grecia, o competitie dedicata antreprenoriatului, care ofera servicii de incubare intreprinderilor locale, stimuland inovarea si crearea de locuri de munca. BluAct isi propune sa inspire orasele partenere pentru a impartasi experienta BlueGrowth si pentru a pune in practica concursurile antreprenoriale privind economia albastra.
  In cadrul acestui proiect, Municipiul Galati a lansat in data de 14 octombrie 2019 o competitie de idei de afaceri, intitulata Danube Growth Initiative, in domenii specifice economiei albastre, astfel:
 • Dezvoltarea avansată a infrastructurii;
 • Dezvoltarea de software;
 • Tehnologii privind reducerea emisiilor;
 • Sisteme de eficiență energetică;
 • Tehnologii avansate de fabricație.
   Detalii despre competitie si regulamentul acesteia sunt disponibile pe website-ul dedicat dgi-bluact.ro si pe pagina de Facebook Danube Growth Initiative. Concursul se adresează tuturor acelora care doresc sa infiinteze un start-up în Galati, mediului academic, agentilor economici care doresc sa lanseze/dezvolte/reorienteze domeniul de activitate, ingineri, economisti, IT-isti, a caror idei pot fi transpuse in societati comerciale care sa creeze noi locuri de munca si sa asigure o dezvoltare sustenabila a economiei albastre la mila 80 a Dunarii.
  Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Comunicat de presa.
Transparenta veniturilor salariale !!
  Primaria municipiului Galati pune la dispozitia persoanelor interesate "Lista drepturilor salariale ale personalului din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Galati si din cadrul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor Galati" intocmita conform art. 33 alin. (1) din Legea nr. 153/30.09.2017.  Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Lista drepturi salariale sau Erata - Lista drepturi salariale, Lista drepturi salariale 31.03.2018, Lista drepturi salariale 30.09.2018, Lista drepturi salariale 31.03.2019, Lista drepturi salariale 30.09.2019.
ANUNT IMPORTANT !!
  Impozitele si taxele locale se pot achita on-line pe www.ghiseul.ro pe baza de user si parola.  Userul si parola se pot obtine direct prin inregistrarea in site-ul www.ghiseul.ro.
.:: Principalele evenimente ale datei de : 25 Aprilie 2019 ::.

Ordinea de zi a sedintei de indata a Consiliului Local al municipiului Galati din data de 2019-04-25
1. Proiect de hotarare privind aprobarea contului de executie al bugetului general de venituri si cheltuieli al Municipiului Galaii, pe anul 2019 – trimestrul I (initiator proiect:Ionut Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galati)
Publicat in data: 2020-01-17
URBANISM - ONLINE
Exproprieri
Strategia de dezvoltare
Chestionare
Informatia de mediu
Harta zgomot ambiental
Cultura si agrement
Invatamant
Centre financiare
Unitati subordonate
Legaturi utile
Utile locale
Calendar evenimente
Aprilie 2019
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
<< >>
Legenda culori
Sedinte de consiliu
Evenimente diverse
Programul operational REGIO
   
Site actualizat in data de : 17.01.2020
Numar total de vizitatori 6760359