Economie  | Harta site | Contact
Orasul Galati
Conducere
Administratie Publica
Transcrieri acte
Programare buletine online
Relatii cu publicul
Taxe si impozite
Legea 544
Harti
Proiecte Europene
Raport primar
Ultimele articole
Utilizatori on-line
Numar persoane on-line : 8
Casa Corpului Didactic
 
  Cladirea, monument de arhitectura, este sediul Casei Corpului Didactic, al Sindicatului Invatamantului Preuniversitar si al Asociatiei de Intrajutorare Umanitara si Profesionala a Personalului din Invatamant (AIUPPI).
   Preocuparea invatatorilor galateni de a avea un local propriu, unde sa se intalneasca si sa desfasoare activitati cultural-educative, stiintifice, artistice si metodice, s-a manifestat in mod deosebit in perioada interbelica. Dorinta lor a fost imbratisata de Asociatia Invatatorilor si de Banca Corpului Didactic. Aceasta din urma, chiar de la infiintarea sa - 16 august 1927 - a stabilit ca dobanzile realizate ca urmare a sumelor imprumutate sa fie varsate in fondul pentru construirea Casei Invatatorului. S-au organizat in acelasi timp baluri, tombole, spectacole etc., iar invatatorii au consimtit sa contribuie fiecare cu sume de pana la 1000 lei.
  In 1936 Asociatia Invatatorilor a primit din partea Primariei terenul in suprafata de 1368 m.p., in anul urmator au fost incepute lucrarile de constructie si in vara lui 1939 s-a putut face inaugurarea Casei Invatatorului.
  In timpul celui de-al doilea razboi mondial cladirea a gazduit unitati militare ale trupelor de ocupatie, iar mai apoi a fost, pentru o perioada, si sediu al Bibliotecii "V.A. Urechia".
  Cladirea este un edificiu cu parter si doua etaje. Spatiul cel mai mare il ocupa Casa Corpului Didactic, institutie care constituie un important centru de informare-documentare si consultanta pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar, de organizare a activitatilor de formare continua a cadrelor didactice si didactice auxiliare, de desfasurarea a unor bogate manifestari cu caracter stiintific, metodic si cultural-educativ.
  Casa Corpului Didactic editeaza revista de informatie si opinie pedagogica "Scoala galateana", cu aparitie lunara, dispune de o editura cu aceeasi denumire, sub egida careia sunt publicate lucrari de specialitate sau pe teme de educatie, precum si de o valoroasa biblioteca de specialitate. Tot aici activeaza Cenaclul literar "Anton Holban".
 
Contact Amplasare   Inapoi
URBANISM - ONLINE
Exproprieri
Strategia de dezvoltare
Chestionare
Informatia de mediu
Harta zgomot ambiental
Cultura si agrement
Invatamant
Centre financiare
Unitati subordonate
Legaturi utile
Utile locale
Calendar evenimente
Decembrie 2019
L M M J V S D
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
<< >>
Legenda culori
Sedinte de consiliu
Evenimente diverse
Programul operational REGIO
   
Site actualizat in data de : 06.12.2019
Numar total de vizitatori 6684794