Economie  | Harta site | Contact
Orasul Galati
Conducere
Administratie Publica
Transcrieri acte
Programare buletine online
Relatii cu publicul
Taxe si impozite
Legea 544
Harti
Proiecte Europene
Raport primar
Ultimele articole
Utilizatori on-line
Numar persoane on-line : 2
Universitatea " Dunarea de Jos" Galati
 
  Universitatea " Dunarea de Jos" Galati este continuatoarea unei traditii de peste jumatate de secol de invatamant superior, incepute in toamna anului 1948, intr-un moment in care se simtea nevoia acuta de cadre cu studii superioare, pregatite in domenii specifice reconstructiei, tara dorindu-si, cu optimismul specific romanesc, renasterea dupa razboiul mondial devastator, incheiat in conditii nemasurat de severe pentru Romania. Includerea Galatiului printre putinele centre universitare care existau in urma cu jumatate de secol in Romania nu are semnificatia unui act impus, ci mai ales pe aceea a unui fapt castigat, a unor nazuinte implinite, orasul de la Dunare afirmandu-se in viata Romaniei moderne prin actiuni de insemnatate nationala si prin personalitati de mare prestigiu, ridicate din aceste locuri.
   In prezent, Universitatea "Dunarea de Jos" Galati cuprinde in structura sa 12 facultati si 4 colegii universitare cu 36 de profiluri si 115 de specializari, in care se pregatesc peste 12.000 de studenti la toate formele de invatamant academic, prin cursuri de lunga durata, colegii si studii aprofundate, invatamant cu frecventa si invatamant la distanta, sub indrumarea cadrelor din 35 de catedre.
   Doctoratul, forma cea mai inalta de pregatire postuniversitara, este organizat in 33 de specializari sub conducerea a 40 de conducatori stiintifici. Astfel, structura Universitatii "Dunarea de Jos" Galati este urmatoarea:
 • Facultatea de Mecanica;
 • Facultatea de Nave si Inginerie Electrica;
 • Facultatea de Metalurgie si Stiinta Materialelor;
 • Facultatea de Inginerie din Braila;
 • Facultatea de Industrii Alimentare;
 • Acvacultura si Pescuit Facultatea de Stiinte;
 • Facultatea de Litere;
 • Istorie si Teologie;
 • Facultatea de Educatie Fizica si Sport;
 • Facultatea de Stiinte Economice si Administrative;
 • Facultatea de Stiinte din Cahul;
 • Facultatea de Stiinte Ingineresti din Cahul;
 • Facultatea de Filologie, Istorie, Stiinte Administrative din Cahul.
 •   Relatiile internationale ale Universitatii restranse in trecut de exigentele unor mecanisme si principii nonuniversitare, cunosc in prezent o permanenta dezvoltare, beneficiind de programe comune cum ar fi "Tempus", "Copernicus", "Socrates", "Leonardo", "Peco", "Erasmus", "Bredex" sau "Cost".
    Universitatea intretine relatii de colaborare cu 20 de tari, prin schimburi de cadre didactice, studenti, carte universitara. La acestea se adauga relatiile de schimb inter-bibliotecar stabilite prin cele 13 sectiuni ale Analelor Universitatii, care sunt trimise la 37 de parteneri interni si 110 parteneri externi din 30 de tari.
     Senatul Universitatii a acordat titluri de Doctor Honoris Causa sau de profesori Onorifici unui numar de 25 de personalitati de prestigiu ale vietii stiintifice contemporane. Pe parcursul existentei sale, invatamantul superior de stat din Galati s-a impus si in viata sportiva interna si internationala, un numar insemnat de studenti sportivi din Centrul universitar Galati fiind componenti ai loturilor nationale si olimpice, contribuind prin prestatia lor la prestigiul Romaniei pe plan balcanic, european, mondial si olimpic.
   
  Contact Amplasare   Inapoi
  URBANISM - ONLINE
  Exproprieri
  Strategia de dezvoltare
  Chestionare
  Informatia de mediu
  Harta zgomot ambiental
  Cultura si agrement
  Invatamant
  Centre financiare
  Unitati subordonate
  Legaturi utile
  Utile locale
  Calendar evenimente
  Octombrie 2019
  L M M J V S D
    1 2 3 4 5 6
  7 8 9 10 11 12 13
  14 15 16 17 18 19 20
  21 22 23 24 25 26 27
  28 29 30 31      
  << >>
  Legenda culori
  Sedinte de consiliu
  Evenimente diverse
  Programul operational REGIO


   
   
  Site actualizat in data de : 16.10.2019
  Numar total de vizitatori 6578322