Economie  | Harta site | Contact
Orasul Galati
Conducere
Administratie Publica
Transcrieri acte
Programare buletine online
Relatii cu publicul
Taxe si impozite
Legea 544
Harti
Proiecte Europene
Raport primar
Ultimele articole
Utilizatori on-line
Numar persoane on-line : 4
Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii
 
  Infiintat in anul 1956 (Muzeul de Stiintele Naturii) s-a organizat pe baze stiintifice, incepand din 1959. In colectiile sale, este relevata fauna si flora specifica zonei de la Dunarea de Jos. Valorificarea culturala si stiintifica s-a facut prin expozitia permanenta, expozitii temporare, sesiuni de comunicari, simpozioane si publicatii.
COMPLEXUL MUZEAL DE STIINTELE NATURII DE LA DUNAREA DE JOS face parte din marile muzee de stiinte ale naturii din Romania. Cu o istorie scurta , de aproximativ 50 ani, incepand cu anul 1990, muzeul intra intr-o etapa noua de dezvoltare si modernizare prin promovarea unui proiect ce-i schimba structura si amploarea.
   INSTITUTIA MUZEALA este amplasata pe o suprafata de 18h pe malul stang al Dunarii la Galati pe care se dezvolta Gradina Botanica si noua cladire a Muzeului. Gradina Zoologica este situata in Padurea Garboavele, pe o suprafata de 7h, la 17km NV de Galati.
   OBIECTIVELE MUZEULUI sunt: cercetarea si conservarea biodiversitatii ecosistemelor naturale, imbogatirea patrimoniului stiitific, promovarea de proiecte privind monitorizarea poluarii mediului inconjurator. Educarea ecologica pentru conservarea naturii se realizeaza prin proiecte expozitionale moderne aflate in diferite faze de executie precum Gradina Botanica, Acvariul, Planetariul, Gradina Zoologica, Ecosisteme Acvatice, etc.
GRADINA BOTANICA
  Infiintata in anul 1990 ca sectie a unei noi institutii muzeala "Complexul Muzeal de Stiintele Naturii", Gradina Botanica domina malul stang al Dunarii la Galati. Tematica Stiintifica elaborata in anul 1996 este baza de lucru pentru plantarile efectuata, ce au innobilat o suprafata de teren de 15 ha, degradata, cu o parte din fitodiversiunea zonelor geografice ale globului. Colectiile de plante din zonele tropicale si subtropicale (cactusi, euforbii, palmieri,crotoni, muscate, begonii, etc.) vor putea fi admirate la sfarsitul anului 2004 intr-un spatiu nou:sera si palmariu pe 2500 m2 , ce se afla in constructie.
   FLORA ASIEI
   Cochetul rozariu infiintat pe un fost loc de depozitare a gunoaielor din oras cuprinde peste 200 soiuri de trandafiri, tinde sa devina o sursa genetica importanta in aceasta parte a tarii. Se afla intr-o extindere continuo urmand a fi intregit cu specii de trandafiri clasici si din flora spontana ce-i va ridica valoarea stiintifica.
   Flora si vegetatia Romaniei se impune de pe versntul sudic insorit al gradinii prin speciile de arbori si arbusti - peste 3000 exemplare. In luna mai tufele de bujori te vor atrage prin petele rosii de culoare.
   Daca treci podetul si mergi spre nord ai sansa sa treci prin "padurea de arama" (multe specii de stejar) spre "padurea de argint" - peste 40 exemplare de mesteceni. Coniferele, prin diversitatea si densitatea lor te vor racori in zilele toride ale verii.
COLECTIE DE CACTUSI
  Gradina japoneza cu lampionul, cascada, lacul si nuferii te invita la meditatie si recreere.Pe axul principal al gradinii ochii dumneavoastra sunt incantati de diversitatea coloritului si formei plantelor ornamentale.
PLANETARIU
   Situat la etajul al-2-lea, pe terasa superioara a cladirii - terasa circulabila si cu posibilitatea de belvedere - planetariul da arhitecturii muzeului o nota de originalitate, avand un auditorium are 54 locuri.
ACVARIU
   Planul tematic cuprinde: Pesti exotici din America de Sud, Lacurile Africane Tanganika si Malawi. Vom recunoaste cativa locuitori ai acestor lacuri vechi, de varsta tertiara, unice in lume prin numarul mare de pesti endemici: multi sunt supravietuitoriai unor faune vechi si ale caror rude mai apropiate se afla la distanta mare.
ZOO GARBOAVELE
   Pasari si mamifere rare si foarte rare din eurasia.Tematica elaborata in 1997 impreuna cu specialisti de la "EUROPEAN ASOCIATION OF ZOOS AND AQUARIA".
Ca principale obiective sunt : conservarea speciilor rare de animale, educatie pentru conservare.
 
Contact Amplasare   Inapoi
URBANISM - ONLINE
Exproprieri
Strategia de dezvoltare
Chestionare
Informatia de mediu
Harta zgomot ambiental
Cultura si agrement
Invatamant
Centre financiare
Unitati subordonate
Legaturi utile
Utile locale
Calendar evenimente
August 2020
L M M J V S D
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
<< >>
Legenda culori
Sedinte de consiliu
Evenimente diverse
Programul operational REGIO
   
Site actualizat in data de : 10.08.2020
Numar total de vizitatori 7076289