Economie  | Harta site | Contact
Orasul Galati
Conducere
Administratie Publica
Transcrieri acte
Platforma Taxe si Impozite
Programare buletine online
Relatii cu publicul
Taxe si impozite
Legea 544
Harti
Proiecte Europene
Raport primar
Ultimele articole
Utilizatori on-line
Numar persoane on-line : 1
Proiecte in curs de implementare
PROIECTE DIN FONDURI STRUCTURALE
Denumire proiect :Modernizare, extindere si dotare Ambulatoriu integrat - Spitalul clinic de urgenta pentru copii "Sf. Ioan" Galati
Linie de finantare :Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 8 Dezvoltarea infrastructurii de sanatate si sociale, Cod SMIS: 123950
Durata proiect: 43 luni
Valoarea proiectului: 15.612.023,06 lei
Detalii proiect:
Obiectivul general al proiectului consta in eficientizarea sistemului de sanatate, prin reducerea internarilor evitabile si prin accesibilizarea ofertei de servicii de asistenta in cadrul ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Ioan" Galati.
Imbunatatirea serviciilor in ambulatoriu va avea un raspuns pozitiv de orientare a cazurilor fara complicatii catre serviciile specifice din ambulatoriu, cu rezultate considerabile in degrevarea costurilor sociale de spitalizare si a celor conexe, precum si imbunatatirea relatiei medic-pacient.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
 • Modernizarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Urgen?a pentru Copii "Sf. Ioan" Galati
 • Extinderea Ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Ioan" Galati
 • Dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Ioan" Galati
Contractul de finantare a fost semnat in data de 05.08.2019.
 Denumire proiect :Extindere si modernizare varianta ocolitoare a municipiului Galati
Linie de finantare :Programul Operational Regional 2014 - 2020, Axa prioritara 6 Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regional, Operatiunea Cresterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane situate in proximitatea retelei TEN-T prin modernizarea drumurilor judete. Cod SMIS 120243. Contract de finantare nr. 4021/12.03.2019
Durata proiect: 57 luni
Valoarea proiectului: 135.196.480,11 lei, din care contributia proprie a Municipiului Galati este de 2.703.929,63 lei
Detalii proiect:
Obiectivul general il reprezinta asigurarea unei rute de acces rutier extinsa si modernizata ce face legatura intre punctul estic, partea de nord si punctul de iesire vestic al municipiului Galati ca varianta ocolitoare cu statut de drum judetean clasa tehnic? II si III.
Obiective specifice:
 • Asigurarea parametrilor tehnici optimizati pentru tronsoanele Variantei ocolitoare cu statut de drum judetean (DJ251M) pentru desfasurarea unui trafic in conditii de eficienta economica, siguranta si confort
 • Refacerea semnalizarii prin marcaje si indicatoare rutiere; accesul pietonal prin reabilitarea trotuarelor existente, crearea de facilit??i pentru persoanele cu dizabilitati (rampe de acces), accesul localnicilor defavorizati spre ora? din zonele periferice ale municipiului; realizarea unei piste de biciclisti pe trotuarul din partea de est al drumului pe toata lungimea tronsonului I si II
Contractul de finantare a fost semnat in data de 12.03.2019.
 Denumire proiect :Retea WIFI4EU in Municipiul Galati
Linie de finantare :Comisia Europeana prin Agentia Executiva pentru Inovare si Retele (INEA) Departamentul C - Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE)
Durata proiect: 18 luni
Valoarea proiectului: 15.000,00 Euro
Detalii proiect:
Obiectivul general al proiectului "Retea WiFi4EU in Municipiul Galati" urmareste accesul gratuit al cetatenilor municipiului Galati la Wi-Fi in spatii publice, cum ar fi: localuri ale administratiilor publice, scoli, biblioteci, centre medicale, muzee, parcuri publice si piete. Hotspoturile Wi-Fi vor fi instalate de catre societati specializate inregistrate pe portalul Comisiei Europene.
Perioada de implementare: 22.01.2019 - 22.06.2020.
 Denumire proiect :Achizitionare mijloace de transport nepoluante (8 tramvaie)
Linie de finantare :POR 2014-2020, Axa prioritara 4, Sprijinirea Dezvoltarii Urbane Durabile, Prioritatea de investitii 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila (7 Regiuni). Cod SMIS: 122514
Durata proiect: 62 luni
Valoarea proiectului: 53.629.016 lei
Detalii proiect:
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de sprijinirea dezvoltarii urbane prin imbunatatirea infrastructurii de transport apartinand UAT Municipiul Galati.
Obiectivul specific al proiectului consta in Reducerea emisiilor de carbon in Municipiul Galati prin investitii bazate pe Planul de Mobilitate Urbana Durabila al municipiului prin "Achizitionare mijloace de transport nepoluante (8 tramvaie noi)".
Contractul de finantare a fost semnat in data de 13.03.2020.
 Denumire proiect :
Linie de finantare :Axa prioritara 4, Sprijinirea Dezvoltarii Urbane Durabile, Prioritatea de investitii 4.1 ? Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila (7 Regiuni). Cod SMIS: 124971.
Durata proiect: 62 luni
Valoarea proiectului: 104.373.966,18 lei
Detalii proiect:
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de sprijinirea dezvoltarii urbane prin imbunatatirea infrastructurii fizice de baza apartinand UAT Municipiul Galati.
Obiectivele specifice ale proiectului:
 • Reducerea emisiilor de carbon in Municipiul Galati prin investitii bazate pe Planul de Mobilitate Urbana Durabila al municipiului pe strazile Siderurgi?tilor si 1 Decembrie 1918
 • Reabilitarea caii de rulare a tramvaiului;
 • Reabilitarea si modernizarea statiilor de transport public de calatori;
 • Construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete si a trotuarelor precum si reabilitarea partii carosabile a infrastructurii rutiere;
 • Plantarea de arbori si arbu?ti, realizarea de inierbari.
 Denumire proiect :BLUACT - BLUegrowth cities in ACTion
Linie de finantare :URBACT III, Apelul de Bune Practici, tema Cresterea Capacitatii in data de 04 decembrie 2018
Durata proiect: 0 luni
Valoarea proiectului: 599.924,40 Euro (bugetul alocat municipiului Galati este de 55.650,80 euro)
Detalii proiect:
In perioada de programare 2014-2020, Programul URBACT III completeaza activitatea Retelei de Dezvoltare Urbana si sustine orasele din Uniunea Europeana pentru o abordare integrata a dezvoltarii urbane durabile.
 Alaturi de Municipiul Galati, din parteneriatul proiectului mai fac parte: Pireu (Grecia) - Partener Lider, Burgas (Bulgaria), Matosinhos (Portugalia), Salerno (Italia), Szceecin (Polonia), Ostende (Belgia) si Mataro (Spania).
 Obiectivul principal al proiectului consta in promovarea antreprenoriatului si inovarii in domeniul economiei maritime, initiativa BlueGrowth propunandu-si sa sustina start-up-uri si antreprenoriatul sustenabil. Reteaua de transfer BLUACT isi propune sa sprijine orasele portuare sa atinga obiectivele durabile de dezvoltare urbana prin dezvoltarea si integrarea politicilor, instrumentelor, tehnicilor si abordarilor "de ultima generatie" pentru stimularea inovarii si a spiritului antreprenorial.
Rezultatele asteptate ale proiectului:
 • Gestionare mai buna a tranzitiei spre o economie locala durabila - acest lucru se va realiza prin motivarea si organizarea ecosistemului local de antreprenoriat si inovare cu scopul stimularii schimbarilor industriale si adaptarii.
 • Stimularea crearii de locuri de munca, antreprenoriatului si a unei largi competente locale, acest lucru se va realiza prin crearea de intreprinderi inovatoare durabile si a locurilor de munca bazate pe cunoasterea si transformarea traditiei si a specializarii in surse de avantaj competitiv.
 • Imbunatatirea legaturilor cu economia globala - orasele portuare ca centre pentru retelele globale, transformand orasele portuare din noduri de transport in hub-uri de afaceri si cunostinte si in centre de excelenta.
 • Atragerea si retinerea tinerilor si dezlantuirea potentialului acestora: acest lucru se va realiza prin sprijinirea tinerilor intreprinzatori si prevenirea fenomenului de "exod de creiere".
 In urma activitatilor desfasurate in etapa de intocmire a aplicatiei de proiect, Partenerul Lider a identificat potentialul Galatiului de transformare dintr-o structura post-industriala catre un oras cu o economie bazata pe servicii in special pe colaborarea transsectoriala dintre sectorul maritim si cel de IT.
Stadiu proiect:

 In data de 14 februarie 2019 s-a desfasurat la Galati prima intalnire a Grupului Local URBACT, la care au fost prezenti reprezentanti ai mediului de afaceri din economia "albastra" (maritima), mediului academic, ai asociatiilor si fundatiilor si in cadrul careia a fost prezentata cererea de finantare a proiectului si s-a analizat planul de transfer de bune practici.
 In perioada 26-28 februarie 2019 la Pireu, Grecia a avut loc prima reuniune a partenerilor si conferinta de lansare a proiectului.<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
URBANISM - ONLINE
Exproprieri
Strategia de dezvoltare
Chestionare
Informatia de mediu
Harta zgomot ambiental
Cultura si agrement
Invatamant
Centre financiare
Unitati subordonate
Legaturi utile
Utile locale
Calendar evenimente
Noiembrie 2020
L M M J V S D
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
<< >>
Legenda culori
Sedinte de consiliu
Evenimente diverse
Programul operational REGIO


   
Site actualizat in data de : 27.11.2020
Numar total de vizitatori 7155107