Economie  | Harta site | Contact
Orasul Galati
Conducere
Administratie Publica
Transcrieri acte
Platforma Taxe si Impozite
Programare buletine online
Relatii cu publicul
Taxe si impozite
Legea 544
Harti
Proiecte Europene
Raport primar
Ultimele articole
Utilizatori on-line
Numar persoane on-line : 4
Proiecte in curs de implementare
PROIECTE DIN FONDURI STRUCTURALE
Denumire proiect :Achizitie de mijloace de transport nepoluante (17 troleibuze noi)
Linie de finantare :Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 4 - Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile, Operatiunea - Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila, cod SMIS: 125465.
Durata proiect: 36 luni
Valoarea proiectului: 31.530.186,74 lei
Detalii proiect:
Obiective proiect
Programul Operational Regional 2014-2020 are ca obiectiv general cresterea competitivitatii economice si imbunatatire conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, a conditiilor infrastructurale si a serviciilor, care sa asigure o dezvoltare sustenabila a regiunilor, capabile sa gestioneze in mod eficient resursele, sa valorifice potentialul lor de inovare si de asimilare a progresului tehnologic.
Scopul general al proiectului este acela de a avea un transport eficient si atragator, care sa-i determine pe cetateni sa renunte la masina personala si sa apeleze la transportul public, cat mai prietenos cu mediul. Totodata, la demararea proiectului, parcul auto al operatorului de transport continea vehicule depasite moral, fizic si tehnologic, iar achizitia troleibuzelor contribuie si la eficientizarea economica a operatorului prin reducerea timpilor de imobilizare a vehiculelor pentru interventiile tehnice preventive si corective.
Obiectivele specifice ale proiectului:
 • Reducerea emisiilor de carbon in Municipiul Galati prin investitii bazate pe Strategia de Dezvoltare, Planul de Mobilitate Urbana Durabila al Municipiului, prin achizitia de mijloace de transport nepoluante, performante din punct de vedere energetic, cu toate facilitatile menite sa atraga cetatenii municipiului Galati sa renunte la deplasarile pe distante scurte cu autoturismele personale:
  • Achizitia a 17 troleibuze noi.
Proiectul a fost incarcat in aplicatia electronica My SMIS in 9 septembrie 2018.
Contractul de finantare a fost semnat in data de 13.12.2018.
 Denumire proiect :Furnizarea Sistemelor de Colectare Automata a Tarifelor de Calatorie, de Informare a Pasagerilor si de Management al Flotei de Vehicule pentru Municipiul Galati
Linie de finantare :Programul Operational Regional 2014 - 2020, Axa prioritara 4 - Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile, Operatiunea - Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila, cod SMIS: 125749.
Durata proiect: 20 luni
Valoarea proiectului: 31.623.160,07 lei
Detalii proiect:
Obiectiv general
  Programul Operational Regional 2014-2020 are ca obiectiv general cresterea competitivitatii economice si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, a conditiilor infrastructurale si a serviciilor, care sa asigure o dezvoltare sustenabila a regiunilor, capabile sa gestioneze in mod eficient resursele, sa valorifice potentialul lor de inovare si de asimilare a progresului tehnologic.
Scopul general al proiectului este acela a asigura un serviciu eficient de transport public de calatori si/sau de a imbunatatii conditiile pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, in vederea reducerii numarului de deplasari cu transportul privat (cu autoturisme) si reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport. Totodata, vechimea parcului de vehicule, echipamentul si procedurile de taxare invechite nu incurajeaza utilizarea transportului public. Ambele aspecte trebuie imbunatatite, in scopul stimularii calatorilor sa foloseasca reteaua de transport public.
Obiectivele specifice ale proiectului:
 • Introducerea unui sistem AFC in municipiul Galati este elementul cheie pentru ca Municipiul Galati sa-si atinga cele trei obiective strategice:
  • reducerea compensatiei acordata Transurb SA;
  • reducerea numarului de calatorii nedetectate de sistem si a scurgerilor de numerar;
  • reducerea utilizarii de numerar in furnizarea serviciilor de transport urban.
 • Obiectivele specifice ale proiectului ce privesc reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera sunt:
  • imbunatatirea calitatii calatoriilor cu transportul public si modurile nemotorizate, prin cresterea standardelor de calitate si siguranta in utilizarea acestor moduri de transport;
  • scurtarea timpului de calatorie pentru transportul public, fara a inrautatii conditiile de trafic in aria de studiu si in afara acesteia;
  • cresterea frecventei transportul public, fara a inrautati conditiile de trafic in aria de studiu si in afara acesteia;
  • reducerea congestiei din traficul rutier, a accidentelor si a impactului negativ asupra mediului prin scaderea cotei modale a transportului privat cu autoturismele.
Proiectul a fost incarcat in My SMIS in data de 8 octombrie 2018.
Contractul de finantare a fost semnat in data de 11.12.2018
 Denumire proiect :Construire corp nou la Scoala gimnaziala "Dan Barbilian"
Linie de finantare :Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 10 - Imbunatatirea infrastructurii educationale, Prioritatea de investitii 10.1b - Cresterea gradului de participare la nivelul educatiei timpurii si invatamantului obligatoriu, in special pentru copii cu risc crescut de parasire timpurie a sistemului. Cod SMIS: 122070.
Durata proiect: 39 luni
Valoarea proiectului: 12.040.440,93 lei
Detalii proiect:
Obiectivul general: Construire Corp Nou Scoala gimnaziala "Dan Barbilian" Galati vizeaza asigurarea accesului, calitatii si atractivitatii educatiei in scolile din municipiul Galati, in scopul cresterii ratei de participare la invatamantul obligatoriu, la reducerea abandonului scolar si a parasirii timpurii a scolii, la o rata mai mare de absolvire a invatamantului obligatoriu si la cresterea ratei de tranzitie spre niveluri superioare de educatie.
Obiectivul specific: construirea unei cladiri cu suprafata construita de 1370,77 mp si suprafata desfasurata de 3069,83 mp, regim de inaltime P+2E, ce va include spatii cu urmatoarele destinatii: sali de clas, cancelarie, sala multimedia, camera servere, teren activitati sportive, tribuna oficialitati, vestiare, camera materiale sportive, sala de mese, cabinet medical, camera tehnica, grupuri sanitare.
Implementarea proiectului Construire Corp Nou Scoala Gimnaziala "Dan Barbilian" Galati va contribui la realizarea conditiilor pentru asigurarea unei educatii de calitate celor 718 elevi inscrisi precum si la cresterea gradului de participare la invatamantul obligatoriu.
Interventiile propuse vor conduce la asigurarea unei oferte educationale adecvate, accesibile si de calitate pentru toti copiii contribuind astfel la atingerea obiectivului specific al Prioritatii de investitie 10.1.
Contractul de finantare a fost semnat in data de 28.08.2020.
 Denumire proiect :Modernizare si reabilitare Scoala gimnaziala "Stefan cel Mare" (nr 13)
Linie de finantare :Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 10 - Imbunatatirea infrastructurii educationale, Prioritatea de investitii 10.1b - Cresterea gradului de participare la nivelul educatiei timpurii si invatamantului obligatoriu, in special pentru copii cu risc crescut de parasire timpurie a sistemului. Cod SMIS: 122068.
Durata proiect: 39 luni
Valoarea proiectului: 10.027.881,45 lei
Detalii proiect:
Obiectivul general: Modernizare si reabilitare Scoala gimnaziala ?Stefan cel Mare? Galati vizeaza asigurarea accesului, calitatii si a atractivitatii educatiei in scolile din municipiul Galati, in scopul cresterii ratei de participare la invatamantul obligatoriu, la reducerea abandonului scolar si a parasirii timpurii a scolii, la o rata mai mare de absolvire a invatamantului obligatoriu si la cresterea ratei de tranzitie spre niveluri superioare de educatie.
Obiectivele specific:
 • reabilitarea, modernizarea si mansardarea cladirii unitatii de invatamant;
Mansarda va avea suprafata construita de 767,56 mp si va include urmatoarele spatii: 7 sali de clasa, un laborator, cabinet laborator si 2 grupuri sanitare pentru elevi;
 • reabilitarea terenurilor de sport;
 • reabilitarea imprejmuirii scolii;
 • achizitionare mobilier scolar si echipamente IT pentru 5 sali de clasa, 1 cabinet medical, 1 cabinet psihologie, sala multimedia, laborator de informatica.
Investitiile propuse vor conduce la asigurarea unei oferte educationale adecvate, accesibile si de calitate pentru toti copiii contribuind astfel la atingerea obiectivului specific al Prioritatii de investitie 10.1.
Contractul de finantare a fost semnat in data de 29.11.2019.
 Denumire proiect :Modernizare si reabilitare Scoala gimnaziala "Grigore Teologul"
Linie de finantare :Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 10 - Imbunatatirea infrastructurii educationale, Prioritatea de investitii 10.1b - Cresterea gradului de participare la nivelul educatiei timpurii si invatamantului obligatoriu, in special pentru copii cu risc crescut de parasire timpurie a sistemului. Cod SMIS: 122069.
Durata proiect: 26 luni
Valoarea proiectului: 4.867.568,46 lei
Detalii proiect:
Obiectivul general: asigurarea accesului, calitatii si a atractivitatii educatiei in scolile din municipiul Galati, in scopul cresterii ratei de participare la invatamantul obligatoriu, la reducerea abandonului scolar si a parasirii timpurii a scolii, la o rata mai mare de absolvire a invatamantului obligatoriu si la cresterea ratei de tranzitie spre niveluri superioare de educatie.
Obiectivul specific:
 • reabilitarea si modernizarea cladirii scolii;
 • reabilitare terenuri de sport si imprejmuire;
 • achizitionare dotari pentru 2 sali de clasa, 2 cabinete, sala multimedia, laborator informatica.
Implementarea proiectului va contribui la realizarea conditiilor pentru o educatie de calitate pentru cei 460 elevi inscrisi precum si la cresterea gradului de participare in invatamantul obligatoriu.
Interventiile propuse vor conduce la asigurarea unei oferte educationale adecvate, accesibile si de calitate pentru toti copiii contribuind astfel la atingerea obiectivului specific al Prioritatii de investitie 10.1.
Contractul de finantare a fost semnat in data de 05.08.2019.
 Denumire proiect :Modernizare linii tramvai si carosabil strazile Siderurgistilor si 1 Decembrie 1918
Linie de finantare :Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 4, Sprijinirea Dezvoltarii Urbane Durabile Prioritatea de investitii 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila (7 Regiuni). Cod SMIS: 121363.
Durata proiect: 42 luni
Valoarea proiectului: 104.373.966,18 lei
Detalii proiect:
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de sprijinirea dezvoltarii urbane prin imbunatatirea infrastructurii fizice de baza apartinand UAT Municipiul Galati.
Obiectivul specific: reducerea emisiilor de carbon in Municipiul Galati prin investitii bazate pe Planul de Mobilitate Urbana Durabila al municipiului pe strazile Siderurgistilor si 1 Decembrie 1918 astfel :Reabilitarea caii de rulare a tramvaiului;
 • Reabilitarea si modernizarea statiilor de transport public de calatori;
 • Construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete si a trotuarelor precum si reabilitarea partii carosabile a infrastructurii rutiere;
 • Plantarea de arbori si arbusti, realizarea de inierbari.
 • Contractul de finantare nr. 4248 a fost semnat pe 23 aprilie 2019.
     << < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
  URBANISM - ONLINE
  Exproprieri
  Strategia de dezvoltare
  Chestionare
  Informatia de mediu
  Harta zgomot ambiental
  Cultura si agrement
  Invatamant
  Centre financiare
  Unitati subordonate
  Legaturi utile
  Utile locale
  Calendar evenimente
  Noiembrie 2020
  L M M J V S D
              1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30            
  << >>
  Legenda culori
  Sedinte de consiliu
  Evenimente diverse
  Programul operational REGIO


     
  Site actualizat in data de : 27.11.2020
  Numar total de vizitatori 7155067