Economie  | Harta site | Contact
Orasul Galati
Conducere
Administratie Publica
Transcrieri acte
Platforma Taxe si Impozite
Programare buletine online
Relatii cu publicul
Taxe si impozite
Legea 544
Harti
Proiecte Europene
Raport primar
Ultimele articole
Utilizatori on-line
Numar persoane on-line : 3
Proiecte in curs de implementare
PROIECTE DIN FONDURI STRUCTURALE
Denumire proiect :CRESTEREA PERFORMANTEI ENERGETICE A BLOCURILOR DE LOCUINTE D DIN CARTIERUL MICRO 13B SI PR3A DIN CARTIERUL MICRO 21 DIN MUNICIPIUL GALATI
Linie de finantare :Progamul Operational Regional 2014-2020, Axa 3 - Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon, Prioritatea de investitii 3.1 - Sprijinirea eficientei inclusive, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusive in cladirile publice, si in sectorul locuintelor, Cod SMIS: 117881
Durata proiect: 37 luni
Valoarea proiectului: 2.019.550,46 lei
Detalii proiect:
Obiectiv general: sprijinirea imbunatatirii eficientei energetice a cladirilor rezidentiale din municipiul Galati ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.
Obiectiv specific: cresterea performantei energetice a celor 101 apartamente ale blocurilor D din cartierul Micro 13 B si PR3A din cartierul Micro 21 ale municipiului Galati, cu efecte favorabile asupra calitatii mediului ambiental si a sanatatii locuitorilor, prin reducerea cu minim 40% a consumurilor pentru incalzire si scaderea sub 90 kW/m2 an a energiei consumate.
 In urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocurilor de locuinte si va creste calitatea vietii locatarilor.
Contractul de finantare a fost semnat in data de 14.06.2019.
 Denumire proiect :PUNEREA IN VALOARE A SITULUI ARHEOLOGIC TIRIGHINA - BARBOSI
Linie de finantare :Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Operatiunea - Impulsionarea dezvoltarii locale prin conservarea, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural si a identitatii specific (SUERD). Cod SMIS: 116925. Nr. de inregistrare: 19607/30.08.2017.
Durata proiect: 22 luni
Valoarea proiectului: 15.416.890,99 lei
Detalii proiect:
Obiective specifice:
 • Restaurarea si conservarea sitului arheologic Tirighina-Barbosi, in termen de 2 ani de la semnarea contractului de finantare
 • Dotarea sitului arheologic Tirighina-Barbosi, in termen de 2 ani de la semnarea contractului de finantare
 • Punerea in valoare a sitului arheologic Tirighina-Barbosi la finalizarea implementarii proiectului
  Durata de implementare estimata = 24 de luni de la semnarea contractului de finantare.
  Contractul de finantare a fost semnat pe 18.12.2018.
 Denumire proiect :Reabilitare zona istorica, Municipiul Galati - Reabilitare imobil Str. Domneasca nr. 58
Linie de finantare :Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Operatiunea - Impulsionarea dezvoltarii locale prin conservarea, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural si a identitatii culturale. Cod SMIS: 116955. Nr. de inregistrare: 13278/05.09.2017.
Durata proiect: 42 luni
Valoarea proiectului: 9,597,016.49 lei
Detalii proiect:
Obiective specifice: restaurarea, consolidarea si conservarea imobilului in vederea organizarii de expozitii temporare (spatii multifunctionale pentru expuneri si manifestari interactive), inclusiv prin amenajarea peisagistica exterioara si asigurarea accesibilitatii corecte si confortabile; dotarea, promovarea si punerea in valoare a imobilului ca monument istoric si obiectiv de interes municipal.
  Durata de implementare: 19 aprilie 2018 - 31 martie 2020.
Contractul de finantare a fost semnat in data de 19.04.2018
 Denumire proiect :ReDiscover - Redescoperirea, expunerea si exploatarea mostenirii evreiesti ascunse din Regiunea Dunarii
Linie de finantare :Programul Transnational Dunarea 2014-2020, Axa prioritara 2: O regiune a Dunarii responsabila din punct de vedere al mediului si culturii, Obiectiv Specific 2.2 - Intarirea abordarilor comune si integrate de conservare si administrare a diversitatii mostenirii si resurselor naturale si culturale din regiunea Dunarii ca o baza pentru dezvoltarea sustenabila si strategii de crestere.
Durata proiect: 36 luni
Valoarea proiectului: 1.846.346,45 euro, din care bugetul aferent Municipiului Galati este de 191.525,60 Euro (85% co-finantare FEDR).
Detalii proiect:
Partenerii de proiect sunt: Municipiul Szeged (Ungaria, ca Partener Lider), Compania de Turism Szeged si Imprejurimi (Ungaria), Municipiul Galati (Romania), Municipiul Timisoara (Romania), Municipiul Regensburg (Germania), Institutul pentru Cultura, Turism si Sport Murska Sobota (Slovenia), Municipiul Osijek (Croatia), Muzeul Municipal Subotica (Serbia), Municipiul Kotor (Muntenegru), Municipiul Banja Luka (Bosnia si Hertegovina).
Parteneriatul se bazeaza pe orase cu un istoric similar, cu patrimoniu evreiesc si misiuni culturale si turistice similare. In cadrul proiectului sunt implicati si parteneri tematici asociati cu autoritatile locale: orasul Subotica, Municipiul Murska Sobota, Comunitatea evreiasca din Szeged, Comunitatea evreiasca din Timisoara, parte a Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, Comunitatea evreiasca din Osijek, Comunitatea evreiasca din Muntenegru, Comunitatea evreiasca din Banja Luka si Institutul Roman pentru Cercetarea Minoritatilor Nationale.
Societatea evreiasca de astazi din regiunea Dunarii este fragmentata: capitalele si marile centre regionale au o comunitate reziduala semnificativa, cu trasaturi religioase si culturale conservate.
Obiectivul principal al acestui proiect consta in descoperirea componentelor cu potential turistic si cultural ale patrimoniului evreiesc comun al oraselor partenere, dezvoltarea unor solutii turistice contemporane, testarea lor in cadrul unor proiecte pilot locale si includerea in produse si servicii turistice transnationale:
 • Crearea unui inventar cuprinzator si accesibil al portofoliilor de patrimoniu evreiesc local, combinand patrimoniul construit cu elemente intangibile ale mostenirii culturale evreiesti a oraselor partenere: muzica si literatura; religie si festivaluri; traditii si stil de viata; bucataria si retetele locale; istoria si contributia la dezvoltarea comunitatii locale; istoria orala si amintirile personale; colectii de fotografii comunitare si de familie; artisti evrei faimosi la nivel local, oameni de stiinta, invatati si oameni de afaceri.
 • Crearea de rute tematice cu elemente de patrimoniu evreiesc, integrate in retele tematice nationale sau europene; imbunatatirea diversitatii culturale a regiunii Dunarii, prin afisarea si exploatarea dimensiunilor multiculturale ascunse ale patrimoniului sau cultural.
 • Consolidarea multiculturalismului durabil al oraselor partenere prin promovarea si conectarea initiativelor culturale locale, dezvoltarea competentelor, identificarea si raspandirea celor mai bune practici si facilitarea cooperarii culturale si a schimbului de cunostinte.
 • Dezvoltarea de instrumente de marketing care sa permita partenerilor sa-si afiseze patrimoniul cultural evreiesc si sa atraga atentia potentialilor vizitatori, inclusiv aplicatii mobile, retele comunitare si integrarea in servicii de turism web si retele de vanzari de produse turistice.

Conferinta de lansare a proiectului REDISCOVER a fost organizata de catre Partenerul Lider in Szeged in perioada 5-6 iulie 2018. In data de 07.11.2018 a avut loc intalnirea de constituire a Grupului factorilor interesati in cadrul careia a fost prezentat proiectul, s-a discutat despre implicarea factorilor interesati in diverse activitati pe durata implementarii proiectului, precum si despre mostenirea evreiasca si posibilitatea valorificarii turistice, socio-culturale si istorice in municipiul Galati.
In data de 11.12.2018 echipa de proiect si membri ai Grupului factorilor interesati au vizitat Templul Meseriasilor, la invitatia Comunitatii Evreiesti din Galati, reprezentata de dl. Presedinte Sorin Blumer si dl. Vicepresedinte Sincar Mihai.
In perioada 20 - 21 februarie 2019, la Timisoara, partenerii de proiect, partenerii strategici asociati si membri ai Grupului Factorilor Interesati au participat la a doua reuniune transnationala si la Atelierul de lucru combinat cu un tur de studiu al mostenirii culturale evreiesti din Timisoara: sinagogi, Cimitirul evreiesc, cladiri reprezentative proiectate de arhitecti evrei sau detinute de familii evreiesti, sediul Comunitatii Evreiesti din Timisoara. Pe parcursul turului, partenerii au beneficiat de explicatii valoroase cu privire la patrimoniul cultural evreiesc, oferite de catre Rabinul Sef al Comunitatii Evreiesti din Timisoara. De asemenea, partenerii au avut ocazia sa faca schimb de opinii si idei, de bune practici si experienta, cu privire la valorificarea patrimoniului cultural evreiesc tangibil si intangibil.
In perioada aprilie-iunie 2019, Municipiul Galati a organizat seria de ateliere de lucru cu Grupul factorilor Interesati, de dezvoltare a produselor turistice: atelierul de lucru de inventariere a elementelor tangibile si intangibile ale patrimoniului cultural evreiesc local (17 aprilie 2019), atelierul de lucru pentru cresterea capacitatii si dezvoltarea abilitatilor legate de dezvoltarea produselor turistice (06 iunie 2019), atelierul de lucru de identificare a oportunitatilor de cooperare intre factorii interesati pentru dezvoltarea de produse turistice noi si promovarea mostenirii culturale evreiesti (28 iunie 2019).
Durata proiectului este de 36 luni, incepand cu data de 01.06.2018.
A treia Reuniune transnationala a avut loc in perioada 24 - 25 septembrie 2019, in Osijek (Croatia), la care au participat partenerii de proiect, partenerii strategici asociati, membri cheie invitati din cadrul Grupului Factorilor Interesati, precum si reprezentanti ai Secretariatului Tehnic Comun al Programului Dunarea. Partenerii au discutat stadiul de implementare a activitatilor proiectului si au prezentat Portofoliile de produse turistice locale, axate pe promovarea patrimoniului cultural evreiesc tangibil si intangibil, dezvoltate in urma desfasurarii atelierelor de lucru tematice. Discutiile au continuat pentru identificarea sinergiilor intre portofoliile partenerilor si dezvoltarea de produse comune la nivel de parteneriat. Gazdele au organizat si un tur ghidat al elementelor de patrimoniu evreiesc din orasul Osijek: sinagogi, Cimitirul evreiesc, cladiri reprezentative proiectate de arhitecti evrei sau detinute de familii evreiesti.
  Pe parcursul turului, partenerii au avut ocazia sa faca schimb de opinii si idei, de bune practici si experienta, cu privire la valorificarea patrimoniului cultural evreiesc din orasele natale.
  Portofoliul pentru valorificarea patrimoniului cultural evreiesc in Galati propune urmatoarele produse turistice:
 • Festival de promovare a patrimoniului cultural evreiesc - week-end cu activitati cultural-artistice
 • Tur ghidat prin stencil steps (tur marcat prin sabloane sub forma de pasi, pe asfalt, spre obiectivele de patrimoniu vizate)
 • Treasure hunt - obiective de patrimoniu cultural evreiesc
 • Minicroaziera "Istoria Galatiului pe Dunare" ? 2 ore, cu povesti legate de elementele de patrimoniu evreiesc (in special patrimoniul imaterial: evenimente, povesti personale, etc)
 • Vernisaj de fotografii si obiecte - franturi din viata de odinioara a comunitatii evreiesti
 • Experienta culinara - explorarea gastronomiei evreiesti.
In etapa urmatoare de implementare, partenerii vor lucra la crearea de rute tematice transnationale si pachete turistice comune, dedicate at?t oraselor partenere, dar si conectate cu alte rute tematice nationale si europene.
- Cererea de finantare a fost depusa in data de 6 iunie 2017.
A 4-a Reuniune a partenerilor a avut loc in perioada 25 - 27 februarie 2020, in Banja Luka (Bosnia si Hertegovina), agenda cuprinzand urmatoarele activitati tematice:
Prezentarea detaliata a Portofoliului comun de produse turistice
Prezentarea retelelor de informare si promovare turistica, cu participarea urmatorilor invitati:
 • dl. Victor Sorensen - director al Asociatiei Europene pentru Conservarea si Promovarea Culturii si Patrimoniului Evreiesc (http://www.jewisheritage.org/)
 • dna. Ruth Ellen Gruber - scriitor, jurnalist si fotograf american, expert in cultura evreieasca in Europa, coordonator https://jewish-heritage-europe.eu) pentru Fundatia Rothschild Europe
Prezentarea Studiului privind potentialele rute tematice
Atelier de lucru privind implementarea proiectelor pilot in functie de tematica abordatii (Patrimoniu construit, Istorie orala, Gastronomie si Evenimente).
In data de 09.06.2020, a avut loc Atelierul de lucru cu Grupul local al factorilor interesati, privind vizibilitatea produselor turistice, in vederea pregatiri Strategiei de Vizibilitate Comuna care sustine dezvoltarea si introducerea de noi produse si servicii turistice.
In perioada urmatoare partenerii vor pregati si implementa proiectele pilot selectate. Ca urmare a restrictiilor impuse de pandemia COVID 19, proiectul pilot al Municipiului Galati - Festivalul Cultural Evreiesc se va desfasura online, intr-o perioada ce urmeaza a fi stabilita, pana la finalul anului 2020.
Rezultatele proiectului sunt disponibile pe link-ul http://www.interreg­-danube.eu/approved-projects/rediscover.
Durata proiectului: 36 luni (01.06.2018 -31.05.2021)
Contractul de finantare a fost semnat in data de 23.05.2018.
In contextul pandemiei COVID-19, a cincea reuniune transnationala a partenerilor s-a desfasurat online, in perioada 6 - 7 octombrie 2020. In cadrul reuniunii, partenerii au prezentat stadiul realizarii proiectelor pilot care urmaresc punerea in valoare si promovarea patrimoniului cultural evreiesc in orasele partenere: patrimoniu construit, obiceiuri, ritualuri si traditii, bucataria traditionala evreiasca, istorie si personalitati marcante. Astfel, aceste actiuni constau in carti de retete traditionale, tururi cu ghid, reconstituire 3D virtuala a patrimoniului disparut, evenimente culturale (spectacole, concerte, festivaluri). Municipiul Galati pregateste Festivalul Cultural Evreiesc Rediscover, care se va desfasura preponderent in mediul online. Lansarea website-ului dedicat festivalului este preconizata pentru luna ianuarie 2021.
Rezultatele proiectului sunt disponibile pe link-ul: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/rediscover.
 << < 1 2 3 4 5 6 7
URBANISM - ONLINE
Exproprieri
Strategia de dezvoltare
Chestionare
Informatia de mediu
Harta zgomot ambiental
Cultura si agrement
Invatamant
Centre financiare
Unitati subordonate
Legaturi utile
Utile locale
Calendar evenimente
Noiembrie 2020
L M M J V S D
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
<< >>
Legenda culori
Sedinte de consiliu
Evenimente diverse
Programul operational REGIO


   
Site actualizat in data de : 25.11.2020
Numar total de vizitatori 7151851