Economie  | Harta site | Contact
Orasul Galati
Conducere
Administratie Publica
Transcrieri acte
Programare buletine online
Relatii cu publicul
Taxe si impozite
Legea 544
Harti
Proiecte Europene
Raport primar
Ultimele articole
Utilizatori on-line
Numar persoane on-line : 5
RESTRICTII IN ACTIVITATEA DE LUCRU CU PUBLICUL LA SERVICIUL STARE CIVILA
Persoanele care au redobandit cetatenia romana si au fost programate pentru transcrierea actelor de stare civila sau pentru eliberarea certificatelor in perioada instituirii starii de urgenta si a restrictiilor privind circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei stabilite pentru prevenirea raspandirii COVID-19, vor fi reprogramate la o data pe care o vom anunta ulterior.
Transcrierea certificatelor/extraselor de stare civila/extraselor multilingve ale actelor de stare civila - redobandire cetatenie
  Prin Legea nr. 14/12.01.2018  pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 33/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind actele de stare civila si actele de identitate ale cetatenilor romani, care a intrat in vigoare la data de 21.01.2018, se modifica urmatoarele:

La articolul 41, alineatele (5) si (51) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
 • (5) Transcrierea certificatelor/extraselor de stare civila/extraselor multilingve ale actelor de stare civila privind cetatenii romani care nu au avut niciodata domiciliul in Romania, cu exceptia celor care au redobandit sau carora li s-a acordat cetatenia romana, in temeiul art. 10 si 11 din Legea cetateniei romane nr. 21/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se face cu aprobarea primarului sectorului 1 al municipiului Bucuresti si cu avizul prealabil al sefului Directiei Publice de Evidenta a Persoanelor si Stare Civila a Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, in termen de 60 de zile de la data depunerii cererii de transcriere.
 • (51) Transcrierea certificatelor/extraselor de stare civila/extraselor multilingve ale actelor de stare civila privind cetatenii care au redobandit sau carora li s-a acordat cetatenia romana, in temeiul art. 10 si 11 din Legea cetateniei romane nr. 21/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si care nu au avut niciodata domiciliul in Romania se face in termen de 60 de zile de la depunerea cererii, dupa cum urmeaza:
  • cu aprobarea primarilor sectoarelor municipiului Bucuresti si cu avizul prealabil al sefilor serviciilor publice comunitare locale de evidenta a persoanelor ale sectoarelor municipiului Bucuresti;
  • cu aprobarea primarilor municipiilor resedinta de judet si cu avizul prealabil al sefiilor serviciilor publice comunitare judetene de evidenta a persoanelor.
  La articolul 41, dupa alineatul ( 51 ) se introduc trei noi alineate, alineatele ( 52 ) - ( 54 ), cu urmatorul cuprins:
 • ( 52 ) Persoanele care au redobandit sau carora li s-a acordat cetatenia romana si care au avut domiciliul in Romania, depun cererea de transcriere a certificatelor extraselor de stare civila/extraselor multilingve ale actelor de stare civila, la Serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor/primaria unitatii administrativ-teritoriale pe raza caruia/careia se afla:
  • ultimul loc de domiciliu avut in tara, inainte de pierderea cetateniei romane
  • adresa imobilului in care a locuit inainte de dobandirea cetateniei romane, inscrisa in documentul eliberat de structura pentru imigrari
 • ( 53 ) Inscrierea certificatelor/extraselor de stare civila/extraselor multilingve ale actelor de stare civila privind cetatenii care au redobandit sau carora li s-a acordat cetatenia romana,se face in termen de 60 de zile de la data depunerii cererii de transcriere, cu aprobarea sefilor misiunilor diplomatice sau ai oficiilor consulare,in cazul in care actele sau faptele de stare civila s-au produs si s-au inregistrat in prealabil la autoritatea din statul in care acestea s-au produs, iar statul in care s-au produs si s-au inregistrat actele sau faptele de stare civila se afla in circumscriptia misiunii diplomatice sau ai oficiului consular al Romaniei
 • ( 54 ) In situatiile prevazute la alin. ( 51 ) - ( 53 ) cererea de transcriere/inscriere a certificatelor/extraselor de stare civila/extraselor multilingve ale actelor de stare civila se depune, personal, de catre titulari sau reprezentantii legali ai acestora, in termen de 90 de zile de la data depunerii juramantului de credinta fata de Romania. Pentru minori cererea de transcriere/inscriere poate fi depusa de catre unul dintre parinti sau dupa caz, de reprezentantul lor legal, iar cei care au implinit varsta de 14 pot solicita si personal.


ATENTIE !!

Data aproximativa* cand puteti fi programat/a este:

 • 25.03.2020 ( pentru casatorii )
 • 10.06.2020 ( pentru nasteri )

* data poate varia in cazul in care se programeaza mai multe persoane simultan

URBANISM - ONLINE
Exproprieri
Strategia de dezvoltare
Chestionare
Informatia de mediu
Harta zgomot ambiental
Cultura si agrement
Invatamant
Centre financiare
Unitati subordonate
Legaturi utile
Utile locale
Calendar evenimente
Aprilie 2020
L M M J V S D
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
<< >>
Legenda culori
Sedinte de consiliu
Evenimente diverse
Programul operational REGIO
   
Site actualizat in data de : 31.03.2020
Numar total de vizitatori 6888583