Comunicat de presa !!

Administrator

 

 

 

    Municipiul Galați este partener în proiectul REDISCOVER - Redescoperirea, expunerea și exploatarea moștenirii evreiești ascunse din Regiunea Dunării, DTP2-084-2.2, implementat în perioada iunie 2018- mai 2021 și finanțat prin Programul Transnațional Dunărea. (http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/rediscover).

    Obiectivul general al proiectului constă în explorarea patrimoniului cultural al comunităților evreiești în orașele partenere, crearea de produse culturale și turistice competitive, cu posibilitatea includerii în rețele turistice transnaționale și testarea lor în acțiuni pilot.

    Municipiul Galați a identificat ca acțiune pilot organizarea Festivalului Evreiesc Rediscover, inclus în portofoliul de produse turistice locale, beneficiind de sprijinul constant și contribuția deosebit de valoroasă a Comunității Evreiești din Galați, prin dl. Președinte Sorin Blumer și a membrilor Grupului Local al Factorilor Interesați: Direcția Județeană pentru Cultură Galați, Muzeul de Istorie Galați, Biblioteca Județeană V.A. Urechia Galați, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați, Asociația Galați, orașul meu, Asociația Mila 80, Grupul Galtour & Dunărea Galați.

   În contextul pandemiei COVID-19, evenimentul cultural se desfășoară online, fiind accesibil publicului interesat  pe www.rediscover-festival.ro.

   Cu secțiuni bine definite și documentate, cu un design atractiv și cu premii simbolice, Festivalul Evreiesc Rediscover este o manifestare culturală complexă ce încununează respectul pentru istoria, cultura și tradițiile Comunității Evreiești din Galați.

    În perioada 26 - 28 martie 2021 vor putea fi vizionate la secțiunea evenimente culturale,  spectacole de teatru, muzică și dans, într-o distribuție de excepție a Teatrului Evreiesc de Stat. Programul evenimentelor culturale este disponibil și pe pagina de facebook Festivalul Evreiesc Rediscover.

   Vă invităm să descoperiți moștenirea culturală evreiască parcurgând paginile de gastronomie, patrimoniu construit, evenimente culturale și istorie orală ale Festivalului Evreiesc Rediscover!